Tábory 2018

O letních prázdninách proběhly jako každý rok 14 denní tábory. Letos dokonce tři - tábor skautů a skautek proběhl na tradičním tábořišti v Nečíně, tábor vlčat a světlušek se konal v Měsíčním údolí nedaleko Vlašimi a mnichovický oddíl vyrazil do Dublin.

Na facebookových stránkách střediska naleznete fotografie z tábora skautů a skautek v Nečíně i tábora vlčat a světlušek v Měsíčním údolí (fotografie a video).

Tábory proběhly za podpory Středočeského kraje.


Tábor vlčat a světlušek

Po roce čekání a těšení vyrazili vlčata a světlušky v druhé polovině července na tradiční letní tábor. Ten letošní byl ale speciální – po mnoha letech celostřediskových, nebo oddělených klučičích a holčičích táborů se totiž letos vlčata a světlušky vypravili na tábor společně, bez velkých skautů a skautek, a zamířili do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi.

Kluci a holky trávili oněch čtrnáct dní bez rodičů hraním her, učením se nových věcí a především pátráním po ztraceném pokladu dávných Inků. Během mnoha dobrodružných výprav a her museli získat svitky s legendami i magické artefakty a také se utkat s nelítostnými lidojedy obývajícími džungli. Společně se jim ale podařilo překonat všechny překážky – vyluštit tajemné inkské písmo, porazit lidojedy a hlavně proniknout do chrámu plného pastí a získat poklad.

Všichni (děti i vedoucí) odjížděli z tábora unavení, ale spokojení. A už teď se těšíme na příští rok.

Lukáš Pavelka,vedoucí tábora


Tábor skautů a skautek

Jak tomu bývá každý rok, tak i tento jsme uspořádali jednu z nejdůležitějších a největších akcí skautského roku – tábor. Po dlouhédobě jsme jeli jen oddíly skautů a skautek společně na louku u nedalekého Nečína. Tábor jsme si sami od základů postavili a další dva týdny jsme se věnovali různým skautským dovednostem přes přežívání v přírodě, vaření v kuchyni, až po základy poskytnutí první pomoci. Téma naší celotáborové hry byl tentokrát Divoký západ. Většina našich velkých programových bloků se odehrávala právě v tomto stylu a dokonce jsme měli návštěvu s dvěma koni, na kterých se děti s radostí povozily. Večer si děti mohly vybrat, zda chtějí hrát sport, zpívat, či se věnovat jiným společenským aktivitám. A jaké by to byly prázdniny bez koupání? Ocenili jsme blízkost vyhlášeného lomu v Hříměždicích, do kterého jsme se zajeli na kolech či pěšky několikrát vykoupat

Tábor jsme si všichni moc užili a už ted se těšíme na další tábor. Doufáme, že se sejdeme zas v tak v hojném počtu, jako tomu bylo teď.

Michal Remeš - Ořez, vedoucí tábora

Téma: Zprávy z akcí