Výprava skautů a skautek do Berouna

Ve dnech 21. -22. října se uskutečnila výprava skautů a skautek. I když všichni věděli, že podle snad všech předpovědí má pršet, tak se stejně pár odvážných našlo a v sobotu v 8:00 jsme společně s vedoucími nasedli do vlaku směr Beroun.

Když jsme vystoupili z vlaku, první zastávkou byly obchody. Každá skupinka dostala 150 Kč na člena na: oběd, večeři, snídani a ještě jeden oběd. Následná patnáctikilometrová cesta zmohla asi každého, takže když jsme se vpodvečer ,,utábořili“, tak byli všichni spokojení.

Potom, co naše skupinka natáhla celtu mezi čtyři stromy a řekla si: "Přece tak pršet nemůže", jsme si uvařili večeři a šli spát. Nevím, jak u ostatních skupin, ale jsem si jist, že u nás nikdo nespal déle než 4 hodiny. Proč? Protože celou noc hrozně pršelo, foukalo, a jako by toho nebylo dost, tak se ukázalo, že celta, co jsme měli nad hlavami, propouští. Ráno byly naše spacáky tak nacucané vodou, že než jsme je vyždímali, tak vážily (a to nepřeháním) asi 15 kilogramů.

Pak už jsme ušli asi jen sedm kiláků k nádraží. Do Říčan jsme dorazili o hodinu dřív před plánovaným příjezdem a rozešli se do našich domovů. I když tento popis možná vypadá děsivě, tak myslím, že mluvím za všechny když řeknu, že výprava byla SUPER!

Autor: Jakub SKřivánek

Téma: Zprávy z akcí